HTML

Facebook

Minden Ami Életmód

Minden, ami életmód: szórakozás, pszichológia, gasztronómia, egészség, lakberendezés, stílus, színház, könyvek, tippek, ajánlók, tesztek és ötletek. Mindenből csak az , ami bevált, töltelékinfók nélkül. ................................................................... Az életmódblog története: A másik, a személyes blogom, inkább "véleményes" felület, de van a világon egy csomó érdekesség, tipp, okosság, termék, könyv, recept és sokminden más, amit szeretnék megosztani. Papíron például lakberendező is volnék és szerettem volna egy olyan blogot, ahol a legeslegjobb ötleteket oszthatom meg például újrahasznosításra, és okos, költséghatékony lakberendezésre filléres, ám stílusos megoldásokkal. Egy olyan felület akartam, ahol megkeressük a legjobbakat bármiről legyen is szó, és ahová te is ajánlhatsz bármit, ami bevált, ahol kérdezhetsz, és ahol működő dolgokat ajánlanak neked névvel és arccal. És ahol válaszolnak, ha írsz. A gasztronómiai különlegességek rajongójaként szerettem volna egy olyan blogot is, ahol a legfantasztikusabb egészséges, különleges és működő receptek vannak. Mindezek mellett régóta sok kérdést kapok egy-egy lelki probléma megoldására akár kapcsolatokkal, és gyerekneveléssel kapcsolatban, azoknak is itt a helye. Imádok fotózni, jó könyveket olvasni , a zenét , a színházat a divatot és az igazán stílusos dolgokat is minden téren. Talán átadhatok ezekkel kapcsolatban is valamit. Tudni akarom, hogyan tehetek az egészségünkért a legtöbbet, érdekel az ezotéria tudományos háttere és folyamatosan kutatom az ezzel kapcsolatos érdekességeket is. Ha már megvannak, miért ne osztanám meg? Minden, ami életmód, minden, ami bevált. :) ................................................... Ha kérdeznétek, ajánlanátok valamit, lájkolnátok, vagy a legújabb bejegyzésekre iratkoznátok fel, azt megtehetitek itt: https://www.facebook.com/szaboesztizene

Friss topikok

Címkék

TERMÉKTESZT! Megvan a kopaszodás ellenszere vagy nincs?

2013.07.25. 08:35 szaboeszti

Fél évig teszteltük, hogy működik-e a Vichy hajhullás elleni terméke és hogyan hat azokra, akik egyáltalán nem kopaszodnak. Íme az eredmény.

vichy.png

Az egyik alany, Dávid, egy kopaszodó harmincegy éves férfi kezdődő hajhullással, a másik én. Rólam csak annnyit, hogy rettenetesen lassan nő a hajam, nagyjából másfél havonta kellett festetni, annyi idő alatt érte el a nagyjából egy centiméteres lenövést. Nem vártunk csodát és igyekeztünk szigorúak lenni. Nagyjából 2-3 naponta mostunk hajat, jól beledörzsölve a terméket. Én egy pár másodpercig a hajamon is hagytam, mert bár erről a csomagoláson szó nincs, valamiért azt képzeltem, hogy a dörzsöléssel és rövid ideig tartó várakozással jobban működik majd. 

Az eredmények: Dáci mostanában kezdett el nagyon kopaszodni, ami ezért fontos, mert állítólag a régóta pihenő hajhagymák nehezebben éleszthetők fel, mint azok, amik két éven belül kezdtek leállni.Már az elején eldöntöttük, hogy nem ámítjuk magunkat, ha nincs eredmény, nem próbáljuk meg belelátni a termékbe a tutit, csakis akkor írunk pozitívat, ha látványos eredményeket hoz.  Engem is meglepett, de fél év alatt Dádi egy fejtetőn ritkuló hajú fiatalból egy haj-van- a-fején fiatal lett. Lett haja! A termék határozottan működött.  Nem kellett keresni az új hajszálakat, határozottan sűrűbb lett a haja. Nálam, akinek nem voltak problémái, a sampon erős hajnövekedést eredményezett, így az addigi másfél hónaponkénti hajfestést két-három hétre kellett sűrítenem. Hát ennyi, működött.

A samponnal kapcsolatos egyéb tapasztalatok: Elvitathatalan érdemei mellett az illata nem kifejezetten lágy és kellemes, de gondolom, ennek nagyjából az a célja, hogy uniszex legyen. Úgy ítéltük meg, hgy az illat bár nem a legnagyobb szám, de legalább nem zavaró, igazából baj nincs vele,  kár lenne ezen leakadni, csak azért, hogy találjunk valami hibát. A sampon állaga megszokott, ám nehezen és csak viszonylag nagy mennyiségben habzik, ami egy kicsit megnehezíti a hajmosást. A második körben viszont már nincs gond a habzással, könnyen megy a már egyszer megmosott haj újrasikálása. Ami szembetűnő, hogy a termék alaptulajdonsága mellett rettentetesen jó tisztít, még egyetlen samponnal sem találkoztunk, ami ennyire  jól működött volna, ráadásul úgy, hogy a hajat nem szárítja közben. Ebből adódóan a hajunk sokkal fényesebb, csillogóbb lett.

Ajánlom-e: Igen. Intenzíven bedörzsölve a hajba a korai kopaszodók mellett olyanoknak is hasznos lehet, akik azt szeretnék, hogy jobban nőjön a hajuk. Azok számára is javaslom, akiknek intenzív tisztításra van szükségük, mert mondjuk konyhán, füstös, vagy poros helyen dolgoznak.

Kinek nem ajánlom: Azoknak, akinek az ár számít, mert egy flakon Vichy DERCOS hajhullás elleni sampon nagyjából 3000 forint. Akcióban néha olcsóbban  is kifogható. Hajhullás, korai kopaszodás esetén működik, és mint kiderült hajnövesztőnek sem rossz, de nyilvánvalóan a betegségekből adódó, túlságosan régóta tartó és kemoterápiás hajhullást nem állítja majd meg.

Üzenet a gyártónak: Először is köszönet, mert a termék jó. Emellett azt mondom: szerintem teszteljék hajnövekedésre is, mert működik. Az ára szerintem Magyarországra elég magas, kétezer forint alatt még működő, profi termék benyomását keltené, ám sokkal szélesebb rétegek számára lenne bevállalható havi szinten. A hajhullás elleni -kifejezés ráadásul nem kifejezetten egyértelmű, kicsit olyan hatása van, mintha nem merték volna bevállalni, hogy kopaszodás elleni. (Ha viszont nem kopaszodás elleni, akkor milyen típusú hajhullásra ajánlott?). Amikor belevágtunk a tesztbe, mi sem tudtuk, hogy mondjuk kopaszodásra egyáltalán ajánlott-e és ha nem, akkor viszont mi lehet az a hajhullás-típus, amire jó. A többihez csak gratulációkat tudunk megfogalmazni, a termék lényegi részét tekintve egyszerűen jól működött és a tisztítóhatása plusz váratlan élmény volt.

Megvenném-e a teszt után is: Igen

Ára: Átlagosan 3000 Ft/flakon (200ml) .

Itt kapható: Csak gyógyszertárakban.


Ha tetszett,vagy szeretnétek látni az újabb posztokat lakberendezés, gasztro, egészség, könyv, színház, terméktesztek és mindenféle életmódos témában,  lájkoljátok az oldalt a Facebookon. Rendszeresen sorsolunk majd mindenféle  hasznos, nagyértékű, és számos roppant fölösleges ajándékot az oldal lájkolói között, emellett itt írhattok , kérdezhettek, ötletelhettek is, - igyekszem válaszolni.:) Ráadásul, ha ezt a posztot megosztod az ismerőseiddel,egy héten belül nagy összeghez juthatsz. Volt már aki nem osztotta meg, és nem gazdagodott meg egy héten belül. Ebből te is láthatod, hogy működik.

komment

süti beállítások módosítása