HTML

Facebook

Minden Ami Életmód

Minden, ami életmód: szórakozás, pszichológia, gasztronómia, egészség, lakberendezés, stílus, színház, könyvek, tippek, ajánlók, tesztek és ötletek. Mindenből csak az , ami bevált, töltelékinfók nélkül. ................................................................... Az életmódblog története: A másik, a személyes blogom, inkább "véleményes" felület, de van a világon egy csomó érdekesség, tipp, okosság, termék, könyv, recept és sokminden más, amit szeretnék megosztani. Papíron például lakberendező is volnék és szerettem volna egy olyan blogot, ahol a legeslegjobb ötleteket oszthatom meg például újrahasznosításra, és okos, költséghatékony lakberendezésre filléres, ám stílusos megoldásokkal. Egy olyan felület akartam, ahol megkeressük a legjobbakat bármiről legyen is szó, és ahová te is ajánlhatsz bármit, ami bevált, ahol kérdezhetsz, és ahol működő dolgokat ajánlanak neked névvel és arccal. És ahol válaszolnak, ha írsz. A gasztronómiai különlegességek rajongójaként szerettem volna egy olyan blogot is, ahol a legfantasztikusabb egészséges, különleges és működő receptek vannak. Mindezek mellett régóta sok kérdést kapok egy-egy lelki probléma megoldására akár kapcsolatokkal, és gyerekneveléssel kapcsolatban, azoknak is itt a helye. Imádok fotózni, jó könyveket olvasni , a zenét , a színházat a divatot és az igazán stílusos dolgokat is minden téren. Talán átadhatok ezekkel kapcsolatban is valamit. Tudni akarom, hogyan tehetek az egészségünkért a legtöbbet, érdekel az ezotéria tudományos háttere és folyamatosan kutatom az ezzel kapcsolatos érdekességeket is. Ha már megvannak, miért ne osztanám meg? Minden, ami életmód, minden, ami bevált. :) ................................................... Ha kérdeznétek, ajánlanátok valamit, lájkolnátok, vagy a legújabb bejegyzésekre iratkoznátok fel, azt megtehetitek itt: https://www.facebook.com/szaboesztizene

Friss topikok

Címkék

Baklava gyömbéres-narancsos öntettel

2013.08.03. 16:39 szaboeszti

 

Rossz tanuló a gyerek?

Rendetlen a férje? 

Hisztis a felesége?

Hangos a  szomszéd?

Van megoldás! Maradjon elegáns. Zsarolja meg családtagjait, ismerőseit baklavával!

Ha eddig már mindent megpróbált, de semmi sem működött, ez a csodás édesség biztosan segít majd önnek a bajban! Miért fárasztaná magát könyörgéssel, győzködéssel? Süssön egy adagot és meglátja, bárki bármibe beleegyezik majd!

 

sad.jpg

 

A baklava nagyon-nagyon finom és elkészíteni is szuperegyszerű. Alig kell hozzá más csak rétestészta, vaj és durvára darált magvak. Bárkinek, kezdőknek ajánlom, elronthatatlan, viszont garantált siker minndekinél.

(Kivéve persze a dióallergiásokat. Meg a vajgyűölőket, és a rétestészta-tagadókat. Másoknál bejön.)

Csak keress a boltban 1-2 zacskó réteslapot, attól függően mennyi sütit csinálnál egyszerre (sokat/keveset). Szedd a tésztát lapokra és egy mini kivajazott vagy szilikon tepsibe pakolj egymásra hármat így: tészta lerak, olvasztott vajjal beken,aztán rá újra tészta, kenés, tészta, vaj. Jó sok vaj elfogy majd és ha van elég réteslapod, még több emeletet is halmozhatsz. Három a minimum.

(Ha szeretnéd pontosan méretre szabni a tésztádat, akkor e művelet előtt tedd a leendő tepsit a kiterített lapok tetejére és annak mentén vágd egy késsel pontos méretűre a darabokat.)

Amikor készen vagy a rétegezéssel, egy jó adag darált diót lapogass rá (még jobb, ha pisztáciád is van, úgy tradícionális). Erre jöjjön újra legalább három vajazott emelet tészta. Ha van otthon mandulád, mogyoród, ne légy rest, darálj bele mindent, ez a recept nem szentírás, finom lesz azokkal is! Nyugodtan lehet a töltelék vegyes. A munka lényegi része egyébként készen van.

 bakk.jpg

 

Amikor ezzel megvagy, vágd kockákra vagy háromszögekre a még nyers sütit, tedd a sütőbe, és amíg aranybarnára sül, csinálj neki öntetet mézből cukorból és vízből, vagy bármilyen édesítőből, ami sziruposodik, vagy már elve az (pl agávé). Kell hozzá egy nagy pohár víz, egy adag méz, cukor, egy csipet só és egy fél citrom leve. Nem baj, ha túl édes, mert sem a diót, sem a tésztát nem cukroztuk ugyebár.

 Amikor már egy kicsit untam a sima változatot, akkor gondoltam ki, hogy ez az édesség narancsos gyömbéres változatban is jó lehet. Ha tehát kicsit különlegesre szeretnéd, reszelj a szirupba ezekből a hozzávalókból is és a narancs leve is mehet bele. Nem baj, ha ezt csak a legvégégén teszed meg, amikor már sűrű a lé és levetted a tűzről. Még forrrón locsold meg a sziruppal a sütit, ezek után már csak azt kell megvárni, hogy kihűljön.

------------

 

 Ha szívesen látnád a blo legújabb bejegyzéseit, lájkold az oldalt a Facebook-on!

 baklava.jpg

komment

süti beállítások módosítása