Két gyerekem van, úgyhogy két Angry Birds-ös-tortát csináltam eddig. Nehéz eldönteni, hogy nekik, vagy a felnőtteknek jött be jobban végül, ám érdekes tény (nekem legalábbis), hogy minden fiú–férfi ismerősöm valamiért nagyon menőnek tartotta ezeket, és simán elfogadta volna a szülinapjára is őket. Ezek a sütik szerintem azért tökéletesek szülinapra, a figurás torták árának a negyedéből kijönnek, de a legjobb, hogy épp az van bennük, amit szeretnél. A tészta lehet teljes kiőrlésű, egy kevés almával kevert, a cukor lehet xilit és a krém is lehet finom, nem jár érte hibapont, mint ahogy a legtöbb cukrászdában, valószínűleg.
Amiatt osztom meg most őket, mert angry- és angry-torta között is van különbség én például milliót végignéztem, mire megterveztem a legegyszerűbb, de még élethű, és szerintem vállalható figurákat. Ezek nem három dimenziós, profi maradas csatajelenetek, de tök egyszerű őket megcsinálni, kézügyesség sem igazán kell hozzájuk és a gyerekek nagyon lelkesednek értük. A végeredményeket bemutató képeken pontosan látod, hogyan, milyen formákra kell kivágni a marcipánt, de kezdjük az elején.
A borítás alatt nálam egyszerű kakaós piskóta van nyolc tojásból, a tortaformában magasra sütve és hidegen elfelezve. (Az alap természetesen bármiből lehet, ez csak egy lehetőség.) Ennek belsejébe puding alapú, vajjal kikevert csokikrém került, nálunk tortában egyéb ízekre igény egyszerűen nincs. Csak a csoki az ász, és ez a változat szerencsére pikkpakk megvan, így több idő marad a dekorálásra.
Egyszerű, nagyáruházban kapható macipánnal dolgoztam, ezt porcukorral nyújtsuk ki liszt helyett, szobahőmérsékleten. A karika-alapot, amire a szemek, orr és egyéb testrészek kerülnek, a korábban használt tortaforma tetejével nyomkodtam a masszába, majd késsel vágtam ki a berajzolódott minta mentén. Akár ollóval is faraghatunk, ha úgy könnyebb. Ez került a torta tetejére alapnak. A tészta tetejét előzőleg egy kevés kimaradt csokikrémmel kentem meg, hogy ragadjon egy kicsit.
A többi alkatrészt szintén kinyújtott marcipánból érdemes kiollózni. Csak figyeld meg a képen, milyen alakzatokra van szükség és egyszerűen faragd ki. Minden sötét színű elem egyszerű olvasztott csoki sütőpapíron, amit éppen félig dermedt állapotban, késsel farikcsáltam egyenesre, mert ilyenkor a legkönnyebb alakítani rajta. Ragasztónak használj egy nagyon keveset a megmaradt csokikrémből, a maradék marcipán pedig a fagyasztóban sokáig eláll majd.
Ha szívesen látnál hasonló bejegyzéseket, vagy bármilyen kérdésed lenne, esetleg elsőként szeretnéd látni legújabb bejegyzéseket, csatlakozz hozzánk Facebookon!