HTML

Facebook

Minden Ami Életmód

Minden, ami életmód: szórakozás, pszichológia, gasztronómia, egészség, lakberendezés, stílus, színház, könyvek, tippek, ajánlók, tesztek és ötletek. Mindenből csak az , ami bevált, töltelékinfók nélkül. ................................................................... Az életmódblog története: A másik, a személyes blogom, inkább "véleményes" felület, de van a világon egy csomó érdekesség, tipp, okosság, termék, könyv, recept és sokminden más, amit szeretnék megosztani. Papíron például lakberendező is volnék és szerettem volna egy olyan blogot, ahol a legeslegjobb ötleteket oszthatom meg például újrahasznosításra, és okos, költséghatékony lakberendezésre filléres, ám stílusos megoldásokkal. Egy olyan felület akartam, ahol megkeressük a legjobbakat bármiről legyen is szó, és ahová te is ajánlhatsz bármit, ami bevált, ahol kérdezhetsz, és ahol működő dolgokat ajánlanak neked névvel és arccal. És ahol válaszolnak, ha írsz. A gasztronómiai különlegességek rajongójaként szerettem volna egy olyan blogot is, ahol a legfantasztikusabb egészséges, különleges és működő receptek vannak. Mindezek mellett régóta sok kérdést kapok egy-egy lelki probléma megoldására akár kapcsolatokkal, és gyerekneveléssel kapcsolatban, azoknak is itt a helye. Imádok fotózni, jó könyveket olvasni , a zenét , a színházat a divatot és az igazán stílusos dolgokat is minden téren. Talán átadhatok ezekkel kapcsolatban is valamit. Tudni akarom, hogyan tehetek az egészségünkért a legtöbbet, érdekel az ezotéria tudományos háttere és folyamatosan kutatom az ezzel kapcsolatos érdekességeket is. Ha már megvannak, miért ne osztanám meg? Minden, ami életmód, minden, ami bevált. :) ................................................... Ha kérdeznétek, ajánlanátok valamit, lájkolnátok, vagy a legújabb bejegyzésekre iratkoznátok fel, azt megtehetitek itt: https://www.facebook.com/szaboesztizene

Friss topikok

Címkék

Csinálj Angry-tortákat a gyereknek!

2013.08.01. 19:27 szaboeszti

 

Két gyerekem van, úgyhogy két Angry Birds-ös-tortát csináltam eddig. Nehéz eldönteni, hogy nekik, vagy a felnőtteknek jött be jobban végül, ám érdekes tény (nekem legalábbis), hogy minden fiú–férfi ismerősöm valamiért nagyon menőnek tartotta ezeket, és simán elfogadta volna a szülinapjára is őket.  Ezek a sütik szerintem azért tökéletesek szülinapra, a figurás torták árának a negyedéből kijönnek, de a legjobb, hogy épp az van bennük, amit szeretnél. A tészta lehet teljes kiőrlésű, egy kevés almával kevert, a cukor lehet xilit és a krém is lehet finom, nem jár érte hibapont, mint ahogy a legtöbb cukrászdában, valószínűleg.

 

1.jpg

 

 Amiatt osztom meg most őket, mert angry- és angry-torta között is van különbség én például milliót végignéztem, mire megterveztem a legegyszerűbb, de még élethű, és szerintem vállalható figurákat. Ezek nem három dimenziós, profi maradas csatajelenetek, de tök egyszerű őket megcsinálni, kézügyesség sem igazán kell hozzájuk és a gyerekek nagyon lelkesednek értük. A végeredményeket bemutató képeken pontosan látod, hogyan, milyen formákra kell kivágni a marcipánt, de kezdjük az elején.

A borítás alatt nálam egyszerű kakaós piskóta van nyolc tojásból, a tortaformában magasra sütve és hidegen elfelezve. (Az alap természetesen bármiből lehet, ez csak egy lehetőség.) Ennek belsejébe puding alapú, vajjal kikevert csokikrém került, nálunk tortában egyéb ízekre igény egyszerűen nincs. Csak a csoki az ász, és ez a változat szerencsére pikkpakk megvan, így több idő marad a dekorálásra.

Egyszerű, nagyáruházban kapható macipánnal dolgoztam, ezt porcukorral nyújtsuk ki liszt helyett, szobahőmérsékleten.  A karika-alapot, amire a szemek, orr és egyéb testrészek kerülnek, a korábban használt tortaforma tetejével nyomkodtam a masszába, majd késsel vágtam ki a berajzolódott minta mentén. Akár ollóval is faraghatunk, ha úgy könnyebb. Ez került a torta tetejére alapnak. A tészta tetejét előzőleg egy kevés kimaradt csokikrémmel kentem meg, hogy ragadjon egy kicsit.

A többi alkatrészt szintén kinyújtott marcipánból érdemes kiollózni. Csak figyeld meg a képen, milyen alakzatokra van szükség és egyszerűen faragd ki. Minden sötét színű elem egyszerű olvasztott csoki sütőpapíron, amit éppen félig dermedt állapotban, késsel farikcsáltam egyenesre, mert ilyenkor a legkönnyebb alakítani rajta. Ragasztónak használj egy nagyon keveset a megmaradt csokikrémből, a maradék marcipán pedig a fagyasztóban sokáig eláll majd.

IMG_402355.jpg

Ha szívesen látnál hasonló bejegyzéseket, vagy bármilyen kérdésed lenne, esetleg elsőként szeretnéd látni legújabb bejegyzéseket, csatlakozz hozzánk Facebookon!

 

 

komment

süti beállítások módosítása