HTML

Facebook

Minden Ami Életmód

Minden, ami életmód: szórakozás, pszichológia, gasztronómia, egészség, lakberendezés, stílus, színház, könyvek, tippek, ajánlók, tesztek és ötletek. Mindenből csak az , ami bevált, töltelékinfók nélkül. ................................................................... Az életmódblog története: A másik, a személyes blogom, inkább "véleményes" felület, de van a világon egy csomó érdekesség, tipp, okosság, termék, könyv, recept és sokminden más, amit szeretnék megosztani. Papíron például lakberendező is volnék és szerettem volna egy olyan blogot, ahol a legeslegjobb ötleteket oszthatom meg például újrahasznosításra, és okos, költséghatékony lakberendezésre filléres, ám stílusos megoldásokkal. Egy olyan felület akartam, ahol megkeressük a legjobbakat bármiről legyen is szó, és ahová te is ajánlhatsz bármit, ami bevált, ahol kérdezhetsz, és ahol működő dolgokat ajánlanak neked névvel és arccal. És ahol válaszolnak, ha írsz. A gasztronómiai különlegességek rajongójaként szerettem volna egy olyan blogot is, ahol a legfantasztikusabb egészséges, különleges és működő receptek vannak. Mindezek mellett régóta sok kérdést kapok egy-egy lelki probléma megoldására akár kapcsolatokkal, és gyerekneveléssel kapcsolatban, azoknak is itt a helye. Imádok fotózni, jó könyveket olvasni , a zenét , a színházat a divatot és az igazán stílusos dolgokat is minden téren. Talán átadhatok ezekkel kapcsolatban is valamit. Tudni akarom, hogyan tehetek az egészségünkért a legtöbbet, érdekel az ezotéria tudományos háttere és folyamatosan kutatom az ezzel kapcsolatos érdekességeket is. Ha már megvannak, miért ne osztanám meg? Minden, ami életmód, minden, ami bevált. :) ................................................... Ha kérdeznétek, ajánlanátok valamit, lájkolnátok, vagy a legújabb bejegyzésekre iratkoznátok fel, azt megtehetitek itt: https://www.facebook.com/szaboesztizene

Friss topikok

Címkék

Filléres lakástuning!

2013.07.30. 12:32 szaboeszti

 

 

Mindannyian tudjuk, hogy néhány különleges falikép, párna vagy egy szép szőnyeg barátságosabbá teheti otthonunkat, ám akad ezek mellett  még jópár olyan ötlet, amik segítségével tényleg szuperolcsón tudunk különleges és tényleg menő belső tereket alkotni. Amikor a lakberendező papíromat megkaptam, eldöntöttem, hogy csakis olyan megoldásokat ajánlok majd mindenkinek, amik nem teljesen evidens, és unalmas tények, hanem tényleg hasznos és látványos ötletek. A zene és az éneklés miatt a lakberendezésből persze nem lett semmi, de én azóta gyűjtögetem stílusos és olcsó lakástuning-tippeket, íme a szerintem legjobbak.

 

Kavicsok a belső térben: Az óriás méretű dekorkavicsok nagyon stílusossá teszik a lakást. Mindegyik barkácsáruházban kaphatóak, hatalmas zsákonként négy-ötezer forint körül. A burkolat és a fal találkozásánál nagyon jól mutatnak nappaliban és fürdőszobában egyaránt. Akár beépített világítás is kerülhet a kövek közé. A legjobban akkor mutat,  ha enyhén a talajba süllyesztjük a kavicssorunkat, ám ha erre nincs lehetőség, egy egyszerű , szintén barkácsboltokban kapható ún. laposcsatorna megskalpolva jó alapot biztosíthat nekik, így könnyen a fal tövébe helyezhetők. Természetesen minden más hosszú tálcaféle tökéletes lesz arra, hogy megtartsa őket.

Persze ezen kívül más felhasználásuk is lehetséges: négyzet alakú dekorációnak, vagy dohányzóasztalhoz elég egy egyszerűbb zuhanytálca alapját teletöltenünk a kavicsokkal, amit jó minőségű plexivel vagy üveglappal takarhatunk le végül. Tervezéskor ügyeljünk arra, hogy elég hangsúlyt kapjanak a térben, érdemes köréjük visszafogott enteriőrt kialakítani.

interiordesigncool com.jpg

 

Image3.jpg

 
 

Tapétázz ajtókat! Mielőtt óriásfelújításba kezdesz, adj még egy esélyt a kidobásra szánt kopott elhasználódott ajtóknak és szekrényeknek! Keress mosható, vagy öntapadós tapétákat, keverj némi tapétaragasztót és ha nem elég érdes a felületük, azon is dolgozhatsz egy keveset a jobb tapadás érdekében. Nem csak fiatalos, hanem a tapéta stílusától függően elegáns lakásbelsőbe is illenek.

 

IMG_5577.JPG

 


Padlóburkolat a falakon? Igen, igen. Az alábbi képen látható fürdőszoba a nagymamámé, aki tavalyelőtt nyáron egy időre vendégeket várt, ám kicsit szégyenkezett a több mint ötven (!) éves, valóban nem a legjobb álapotban levő fürdő miatt. A csempék kórházzöldek voltak, és persze elhasználódottak és fakók. Mivel az idő sürgetett, azt találtam ki, hogy egyszerűen borítsuk be a falat famintás PVC-járólappal bírja, ameddig bírja. És bírja szerencsére már két éve kopás, vagy leválás nélkül. Sokkal olcsóbb volt mint csempézni és nem kellett hozzá bontani semmit és szerintem jól is néz ki. Ráadásul a fürdőszoba nem kelti a megszokott hideg-hatást, nehéz fázni benne télen is. A Diego-s burkolat ára ha jól emlékszem 2200 forint volt négyzetméterenként. A munka pár óra alatt megvolt: egyszerűen a csempére ragasztottuk a sniccerrel méretre vágott elemeket.

A "padló a falon"- megoldásnak kültéri változata is van. A második képen Tomi (Kontor) gitársulijának nyári váróterme látható. A fali dekoráció összepattintós maradék padlólapokból állt össze, de természetesen egy terasztető van fölötte, mert az eső anélkül hamar tönkretenné.

kombo.jpg

 


Tapétázott OSB lap szekrény helyett. A nagymamám háza óriási, de már nagyon öreg és évtizedek óta nem volt felújítva. Amikor tehetem, rendbeszedek nála egy-egy helyiséget, általában hasonló, viszonylag olcsó ötletek segítségével. A kicsi előszobában nem volt más csak régi hengerelt fal, egy ócska előszobaszekrénnyel, rajta egy törött sarkú tükörrel. Persze az évek alatt rengeteg cucc felhalmozódott benne és körülötte, így arra gondoltam, mi lenne, ha új szekrény helyett egyszerűen vásárolnék két hasonló tapétát: az egyiket a falra, a másikat térben elé, egy OSB lapra. Emögé aztán akasztókat és polcokat tettem így a sok motyót könnyen el tudtam rejteni mögé. Tetszett neki. Még szerencse.

Vásárláskor szerencsém volt, ezeket a különleges bőrtapétákat 3-4000 forintért kaptam meg, darabonként közel húszezer helyett csak azért, mert kevés volt belőlük. Nekem 1-1 tekercs kellett, így visítva, de elég lett. Az OSB-lap ára nagyjából ötezer forint. Ha lehet, ne a legvékonyabbat vegyétek, mert akkor hajladozni fog a fal-ajtó, vagy mi. Az enyém mérete ha jól emlékszem 140*200-as volt. 

A szekrény és egyéb tárolók helyett a tapétázott OSB ma a fal előtt álló óriás ajtóként viselkedik: három zsanér rögzíti a falhoz , így bármikor nyitható és csukható. A kép nem lett a legtutibb, - az életben sokkal joban néz ki, ha mondhatok ilyet. Az első kép a falat és az álfalat mutatja meg, a másodikon az látszik, mennyi minden van a barna OSB-s óriásajtó mögött. Sőt, minden tulajdonképpen nem is látszik.. Elfér ott cipőtartó, gyerekkabát-akasztó, fenőttcucc-akasztó, kalaptartó, lerakó és mindenféle, ami jobb, ha nincs szem előtt egy kis előszobában.A tér sokkal nagyobb és átláthatóbb lett, akasztókkal, falfestéssel nagyjából huszonöt-harmincezer forintból.

.

lnl.jpg


 

Menő ágyvégek. Akár saját kézzel is barkácsolhatsz trendi és hangsúlyos ágyvégeket. Egy csomó DIY-videó van a megosztókon, amikkel még az alábbi chesterfield-hangulatú ágyvég elkészítsét is megtanulhatod. Készülhetnek bútorlapból, lehetnek világítósak, vagy rusztikusak, - egy nagyon kis ügyességgel egyetlen hétvége alatt saját kezűleg is elkészíthető mindegyik.

 

agyvegkis.jpg

 

 

Óriásposzterek és tapétázás egyetlen falszakaszon. Miért is írnék róla többet, a kép tökéletesen megmutatja, hogy egy jól eltalált óriásposzter, vagy öntapadós tapéta mennyire sítlusosan dobja fel a legegyszerűbb nappalit is, viszonylag olcsón. Nem muszáj fotótapétát használnunk, egy hangsúlyos hagyományos változat is megadja majd a szobánk hangulatát.

Ha nem találnál neked tetsző előre nyomtatott mintát, nézz körül profi nyomtatást vállaló üzletekben! Én már láttam olyat, ahol egyedi képekből is készítenek óriásposztert, amihez nagyon sokféle öntapadós és sima papírjuk van.

homecreat com.jpg

 

+1 ötlet: DIY-cuccok. Minden saját kézzel elkészített lakáskiegészítő nagyon olcsó , egyedi és menő látványt ad. A szerintem legjobbakat itt találod.

Ha tetszett a bejegyzés, vagy szeretnél minden bejegyzésünkról elsőként értesülni, irakozz fel a frissítésekre a Facebookon!

 

komment

süti beállítások módosítása