HTML

Facebook

Minden Ami Életmód

Minden, ami életmód: szórakozás, pszichológia, gasztronómia, egészség, lakberendezés, stílus, színház, könyvek, tippek, ajánlók, tesztek és ötletek. Mindenből csak az , ami bevált, töltelékinfók nélkül. ................................................................... Az életmódblog története: A másik, a személyes blogom, inkább "véleményes" felület, de van a világon egy csomó érdekesség, tipp, okosság, termék, könyv, recept és sokminden más, amit szeretnék megosztani. Papíron például lakberendező is volnék és szerettem volna egy olyan blogot, ahol a legeslegjobb ötleteket oszthatom meg például újrahasznosításra, és okos, költséghatékony lakberendezésre filléres, ám stílusos megoldásokkal. Egy olyan felület akartam, ahol megkeressük a legjobbakat bármiről legyen is szó, és ahová te is ajánlhatsz bármit, ami bevált, ahol kérdezhetsz, és ahol működő dolgokat ajánlanak neked névvel és arccal. És ahol válaszolnak, ha írsz. A gasztronómiai különlegességek rajongójaként szerettem volna egy olyan blogot is, ahol a legfantasztikusabb egészséges, különleges és működő receptek vannak. Mindezek mellett régóta sok kérdést kapok egy-egy lelki probléma megoldására akár kapcsolatokkal, és gyerekneveléssel kapcsolatban, azoknak is itt a helye. Imádok fotózni, jó könyveket olvasni , a zenét , a színházat a divatot és az igazán stílusos dolgokat is minden téren. Talán átadhatok ezekkel kapcsolatban is valamit. Tudni akarom, hogyan tehetek az egészségünkért a legtöbbet, érdekel az ezotéria tudományos háttere és folyamatosan kutatom az ezzel kapcsolatos érdekességeket is. Ha már megvannak, miért ne osztanám meg? Minden, ami életmód, minden, ami bevált. :) ................................................... Ha kérdeznétek, ajánlanátok valamit, lájkolnátok, vagy a legújabb bejegyzésekre iratkoznátok fel, azt megtehetitek itt: https://www.facebook.com/szaboesztizene

Friss topikok

Címkék

A legtökéletesebb nyári reggeli a Földön!

2013.08.09. 11:53 szaboeszti

 

Délutáni reggelinek, hajnali vacsorának, de akár sima früstöknek és könnyű nyári ebédként is tökéletes ez a tartalmas jeges ital, ami ráadásul egészséges is, az íze pedig egyszerűen fenomenális! Hűvös Nutellás tejshake-re hasonlít finom mogyoródarabokkal és külön öröm, hogy pótolja a nyári izzadással elvesztett sót és folyadékot, a magvak miatt sűrű, néha ropogós és kevésbé leszünk éhesek utána, az izmaink pedig épülnek a fehérjetartalmától, mint az ördög. Itókánk ráadásul szuperegészséges olajokat tartalmaz. Lehet a fogás teljesen vegán, cukormentes és még  az íze fenomenális, de ezt már talán említettem. Mogyorós-csokis tejshake tört jéggel. Világi.

 

IMG_5643.JPG

 

  Elkészítése nevetségesen egyszerű, épp ez benne a jó, félkómásan is kivitelezhető, úgyhogy kókadt Szigetesek hajrá, ez a másnapos gyomrot sem terheli meg. Tegyünk az aprítógépbe egy marék mandulát/mogyorót/diót, mellé egy evőkanál ízesítetlen kakaóport, egy csipet sót, majd adjunk hozzá édesítőt, cukrot vagy mézet hitünk szerint. Amikor mindezeket apróra törtük, keverjük egy kisebb pohár (rizs)tejjel tovább, ne túl sokkal, mert a később hozzáadott tört jég valamennyire hígítja majd az ízét, ezért nem baj,ha az intenzív marad.

Ha ez megvan , töltsük ki két-három hosszú pohárba nagyjából a harmadukig és dobjunk az aprítógépbe jégkockákat. Jó sok kell majd hozzá, fejenként vagy két marék. Törjük össze azokat is és kanalazzuk a tört jeget a pohárba a csokis lére, majd keverjük össze őket egymással. 

Kész! Ennyi az egész. Fertig ist das Mondgesicht!

 

Isteni, de komolyan és meglepően tartalmas, olyan, mintha ettünk volna egy szelet nutellás sajttortát, csak fölösleges zsírok és cukor nélkül, legálisan.  Ajándék, hogy emellé még egészséges is. Ha netán megunjuk, csilivel, kávéval, fahéjjal, kókusztejjel és mentával is feldobhatjuk. Ha a reggelink gyümölcs- és vitamintartalmát fokoznánk, az első körben egy fél banánt adhatunk a magvak mellé a gépbe, vagy legvégül egy kevés meggyel dobhatjuk fel. Így vígan kanalazható, vitamindús, és nagyon finom nyári skake-et kapunk. 

 

 

 

 

Ha tetszett a poszt, esetleg kérdésed van, vagy szívesen látnád a blog legújabb, hasonló bejegyzéseit, lájkold az oldalt a Facebook-on!

komment

süti beállítások módosítása