1. Nem kell sütni, főzni.
2. Hamar elkészül.
3. Nutellás.
4. Sajttorta.
5. Nem lehet vele tévedni, mert mindenki szereti. A világon bárki megörvendeztethető, lekenyerezhető vele, zsarolásra és fenyegetésre is tökéletesen alkalmas. Egyedül rendet nem csinál a konyhában maga után. Sajnos.
A torta-alaphoz aprítógépbe tettem egy zacskó bármilyen kekszet és egy jó adag puha vajjal pár másodpercig kevertem. Az így elkészült morzsás masszát egy tortaforma aljába nyomkodtam, félretettem, és nekiálltam a krémnek.
Ehhez kellett négy doboz krémsajt és egy kisebb üveg Nutella. Krémsajtból light-ot használtam, így a tortaszeletek kalóriatartalmán is spóroltam. Háromezer-ötszáz helyett így nagyjából csak háromezernégyszázötven lesz egy szeletben.
..
hurrá.
Akárhogy is, ebből a tortából tényleg elég egy kis adag mindenkinek. A krémsajtok és a Nutella mellé, jöhet a tálba egy kevés tejszín, VAGY tejszínhab, VAGY akár tejföl is, én például valamiért ez utóbbival csinálom majdnem mindig, gondolom, hogy kalóriát spóroljak. Muhaha. (Ez utóbbinak nem lehet majd érezni az ízét, krémes, mogyoróscsoki aromája lesz így is. Kevésbé kalandvágyók csinálják tejszínnel.Mindegy, hogy főző, vagy hab.)
Keverjük össze ezeket robotgéppel és édesítsük még egy kicsit, aztán mehet bele egy mini kanálka só is. Igen az. Kötelező. Akinek van kedve, bonyolíthatja vaníliaaromával, és mogyoródarabokkal, és a végén csokiöntettel. Én csak egy kevés pirított (oké, enyhén égetett) mogyoróval szórtam meg.
Fél nap a hűtőben, vagy pár óra a mélyhűtőben és készen is van. Imádni fogjátok!
Ha azokra a pontos összetevőkre vagytok kíváncsiak, amiket én használtam, hát tessék, csak tessék, az alábbi képen összegyűjtöttem nektek. Ez a keksz nagyon finom és cukormentes.
Ha tetszett a bejegyzés, vagy szívesen látnál hasonlókat, esetleg hozzászólnál, kérdeznél, netán szeretnél minden posztról elsőként értesülni, lájkolt az oldalt a Facebookon!
Most nézd meg! A mennyországban szerintem ilyeneket esznek! (Csak nem égetik rá a mogyorót..)
..De a szalvéta legalább menő.
(?)