HTML

Facebook

Minden Ami Életmód

Minden, ami életmód: szórakozás, pszichológia, gasztronómia, egészség, lakberendezés, stílus, színház, könyvek, tippek, ajánlók, tesztek és ötletek. Mindenből csak az , ami bevált, töltelékinfók nélkül. ................................................................... Az életmódblog története: A másik, a személyes blogom, inkább "véleményes" felület, de van a világon egy csomó érdekesség, tipp, okosság, termék, könyv, recept és sokminden más, amit szeretnék megosztani. Papíron például lakberendező is volnék és szerettem volna egy olyan blogot, ahol a legeslegjobb ötleteket oszthatom meg például újrahasznosításra, és okos, költséghatékony lakberendezésre filléres, ám stílusos megoldásokkal. Egy olyan felület akartam, ahol megkeressük a legjobbakat bármiről legyen is szó, és ahová te is ajánlhatsz bármit, ami bevált, ahol kérdezhetsz, és ahol működő dolgokat ajánlanak neked névvel és arccal. És ahol válaszolnak, ha írsz. A gasztronómiai különlegességek rajongójaként szerettem volna egy olyan blogot is, ahol a legfantasztikusabb egészséges, különleges és működő receptek vannak. Mindezek mellett régóta sok kérdést kapok egy-egy lelki probléma megoldására akár kapcsolatokkal, és gyerekneveléssel kapcsolatban, azoknak is itt a helye. Imádok fotózni, jó könyveket olvasni , a zenét , a színházat a divatot és az igazán stílusos dolgokat is minden téren. Talán átadhatok ezekkel kapcsolatban is valamit. Tudni akarom, hogyan tehetek az egészségünkért a legtöbbet, érdekel az ezotéria tudományos háttere és folyamatosan kutatom az ezzel kapcsolatos érdekességeket is. Ha már megvannak, miért ne osztanám meg? Minden, ami életmód, minden, ami bevált. :) ................................................... Ha kérdeznétek, ajánlanátok valamit, lájkolnátok, vagy a legújabb bejegyzésekre iratkoznátok fel, azt megtehetitek itt: https://www.facebook.com/szaboesztizene

Friss topikok

Címkék

Minden idők legmenőbb SK bútorai 2.

2013.09.26. 11:22 szaboeszti


A múltkor egy csomó lájkot és megosztást kapott a legmenőbb saját kézzel is elkészíthető bútorok és kiegészítők gyűjteménye, ezért arra gondoltam, ha ennyire érdekel titeket a téma, folytatásossá teszem a posztot. A maiban most kifejezetten olyan lakáskiegésztőket gyűjtöttem össze, amik nagyon hasonlítanak a milliókért kapható elegáns dizájnbútorokra, csak éppen mi magunk is elkészíthetjük őket, a legtöbbször filléres hozzávalókból. Most tehát az eská dizájnbútorokról lesz szó.

 
A legegyszerűbb fapolcoknak is vidám és stílusos megjelenést ad, ha a hozzájuk tartozó konzolokat élénk színűre festjük és asszimmetrikusan helyezzük el a falapok között. Az alábbi bútor tökéletes módszer arra, hogyan lehet vidámabb a lakás úgy, hogy stílusos marad. Csak polclapok, konzolok és festék-spray kell a művelethez, ezeket mind megtalálod a barkácsáruházakban.

 

00design .apartmenttherapy.com hh.jpg

 

 Egyszerű régi pénzérmékkel látványos és különleges vázát készíthetünk. Először fújjuk le a régi mintát és azután ragasszuk fel a darabokat szorosan egymás mellé. Ajándékba is kiváló. Ha van közöttetek dubaji sejk, aki netán most arra lenne kíváncsi, hogy százdollárosokkal is jól mutatna-e, ő nyugodtan hívjon fel, számos egyéb helyet tudok a papírpénzeknek. Vázán jobban mutatak a forgalomból már kivont fillérek és centek. (Ha ez egyáltalán szabályos.. Ha nem, akkor nem tőlem hallottátok. )

00design dreamer.jpg

 Szerintem ez a mai összeállítás legmenőbb és legviccesebb darabja! Ki ismeri fel, hogy mivel tették kényelmesebbé és extrakülönlegessé ezt a régi széket?

 

00design warymeyerspoolnoodlechair.jpg

Igen, ezek azok az úszásoktatáshoz használt polifoam-rudak, amiket valaki méretre szabott és ezekkel turbózta fel a fotelt. Persze,  ezt valószínűleg kevesen csinálják majd meg, de arra mindenképpen jó a kép, hogy meglássuk azt, hogy egy kis fantáziával egy rövid filléres átalakítás után tényleg lehet különleges, hangsúlyos bútorunk. Ha a székünk rácsos akkor egyszerűen egy óriás tűvel és erős damillal rögzíthetjük alul a rudacskákat. Ha mégis megcsinálnátok,  küldjetek róla képet!! 

 

A kedvenceim az alábbi betonból készült tojástartók. Ez az anyag szerintem mindennek nagyon stílusos megjelenést ad, ráadásul és nagyon jól kombinálható az egyszerű színe és különleges textúrája miatt.

Főleg eleinte, gyakorlásképp kisebb tárgyakat érdemes készíteni ebből, amire pont  jók ezek az egyszerű, barkácsáruházakban kapható, Hobby betonból készült tojástartók. (Ezt csak vízzel kell elkeverni, a csomagolásán az is le van írva, milyen arányban.) A kép alatt az is jól látszik, hogyan készült. Egy kis dobozba öntötték a folyékony betont és egy tojással formázték bele a megfelelő mélyedést. (Megszilárdulás előtt vegyétek ki a tojást, nehogy benne maradjon örökre, és az sem árt, ha megfőzitek előtte, úgy sokkal könnyebben kezelhető. Amikor a tartók készen vannak, festhetjük, fújhatjuk és kedvünkre díszíthetjük őket. )

00design dreamerattraction.com jj_1.jpg

Az alábbi képen egy egyszerű nyírfakéreg-darabot erősítettek egy lámpa lecsupaszított vázára, így készült el, valószínűleg alig egy óra alatt ez a stílusos és gyönyörű függeszték.

00design dreamerattraction lj.jpg


Lépcsőkorlát egyébként nem csak kovácsoltvasból készülhet, egy rakás kreatív mód van rá a sétapélcától a csiszolt faágakig. Alább látható egy nagyon ízléses és költséghatékony megoldás.

Aki ilyen darabokban gondolkodik, mindenképpen ügyeljen arra, hogy a környezet kiemelje ezeket a szép lakáskiegészítőket, vagyis ne legyen más hangsúlyos darab, szín, vagy minta körülöttük, mert akkor eltűnnek közötte. Ahogy a képen is látszik az egyszerű fehér fal tökéletes választás, mert nem elnyomja, hanem nagyon szépen kíséri ezeket a stílusos bútordarabokat.

00design.jpg

Az előbbi lépcsőkorláthoz tökéletes előszobafal lehet az alábbi régi fiókból, polcból, netán képkeretből készített extraötletes, természetes hangulatú akasztó. Lent és felül fúrták a keretbe a fadarabokat és persze, hogy fehér környezetbe tették, nem ment el az eszük , hogy barokk, retró, vagy kőmintás tapétát tegyenek mögé. (Ez utóbbiak egyébként mind nagyon is jól mutathatnak a lakásokban egyszerű vonalvezetésű és visszafogott színű bútordarabokkal és lakástextíliákkal. )

 

 

00 .apartmenttherapy.com kjbé.jpg


Be kell vallanom, hogy az alábbi íróasztal az egyik álmom. Tudom, hogy egy újságíró nem terheli magánnügyekkel az olvasóit, de én blogger vagyok, bénázhatok, kérem a megértéseteket ezügyben. Imádom ezt az asztalt! Először is jól néz ki, stílusa van, karakteres és a legegyszerűbb szobát is feldobja. Másrészt pedig nagyon jól bemutatja azt is, mennyire menő az újrahasznosítás és a környezetvédelem és hogyan lehet az innen-onnan lomizott betűkből és egy régi ajtóból egy menő íróasztal.

00design brit co jj.jpg


Szuper high-tech stílusú lámpa beton foglalattal és ahhoz rögzített, színre fújt vastag dróthuzallal. A képen mondjuk épp nem azzal készült, de a lényeg, hogy bármilyen újrahasznosított fém, például vékony alumínium cső  jó lehet hozzá, de talán a drót és a hőálló festék a legegyszerűbb választás, ha nem akarunk hegeszteni.

 

00desi apartterapi pendant lamp.jpg


Ezen a képen a falfestés ad karakter a helyiségnek, amit ezek után elég, ha fekete, fehér, barna és drapp színekkel rendezünk be. Válasszunk egy világos alap falszínt, majd egyszerűen rajzoljuk meg a falra a kívánt cikkcakkmintát ceruzával a kijelölt pontjaink mentén. Ragasszunk könnyen eltávolítható ragasztócsíkot a csíkjainkra, majd fessük be feketére a kívánt helyeken és ha megszáradt, távolítsuk el a ragasztócsíkokat.

Hétvégi projekt. Nem egyszerű, de nagyon látványos. (Én ezt a falmegoldást egy olyan ismerős konyhájába ajánlottam, ahol már van egy egyszerű, régi fehér konyhabútor, és nem akarnak/tudnak újat venni, de szeretnék, ha olcsón lehetne látványos és stílusos a helyiség. Sötétbarna, famintás PVC-padló hozzá a legolcsóbb, könnyen tisztítható, mégis stílusos megoldás.)

00design apartmentherapy com.jpg


Látványos széktuning időmilliomos ombre-rajongóknak.

00 design brit co j.jpg

Szuper megoldás minimál előszobákba: régi övekből készült egyszerű, de látványos akasztók. Ha az övcsat szép, vagy különleges, mindenképpen tartsuk meg azt is.

  

00design .apartmenttherapy.com2.jpg

 

Ehhez a látványos  asztali lámpához a régi keretet harmonikusan színre fújt kötegelővel díszítették fel. Nagyon  egyszerű megoldás, ami millió színkombinációban lehet szép, és a szobánk hangulatához illeszkedő.

(A fújós festék spray-t mindig nagyon vékonyan, több rétegben vigyük fel egyszerű, kiterített újságpapíron, a szabadban. Ez egy nagyon folyékony valami és ha túl vastagon fújjuk, akkor lefolyik a tárgyakról, vagy cseppekben szárad meg. Nagyon vékonyan szórjuk tehát, nem baj, ha az első két réteg nem fed tökéletesen. Száradás után mehet rá a harmadik, azzal már általában megkapja a kívánt színt a festeni kívánt bútordarab. )

00design apterpi.jpg

Stílusos betonlámpa, ami egyszerű műanyag flakon segítségével készült.

 

 

00 design handi concrete-pendant-lamp-collage.jpg


Kopott vagy hibás régi asztalból könnyen készülhet egy újabb, ötletes és vidám változat. Öntapadós tapétából vágjuk ki a tányért formázó kört és az evőeszközöket,ragasszuk az asztalra, majd fújjuk, fessük, vagy akár matricázhatjuk is, ahogy nekünk a legjobban tetszik. Akár egy másik helyiségből kimaradt fali tapétát is ragaszthatunk asztalokra, ettől úgy tűnik majd, hogy a lakás koncepciója nagyon kigondolt, mivel itt-ott visszaköszönnek a hasonló minták. Bár sok vízálló, mosható tapéta van, mégis érdemes ilyenkor egy üveglapot is vágatni az asztalunk tetejére,ami megvédi, ráadásul még elegánsabb hatást nyújt.

00design ap jh.jpg


JENGAAAA! Emlékeztek a Jengára? Ha már nem, az azért van, mert nem játszatok vele eleget, és ez azt jelenti, hogy elérkezett az idő arra, hogy a régi társasjáték új értelmet kapjon. Mondjuk így...

00design jenga brit co.jpg

 

Inkább haladóknak ajánlom az alábbi polcos megoldást, ami térelválasztóként is szuper. Széles méretre vágott csövek helyett akár óriási, talpuktól megfosztott virágtartó kaspókból, vagy műanyag hordóból is készülhet.

000wine-bookshelf-design-01.jpg

 

Alig néhány liter borocska és máris egyedi ajándékot készíthetünk egy kartonlap segítségével. Szavakat is írhatunk a falra, de akár egyetlen betűvel is nagyon látványos lesz, ráadásul a megszokott parafatáblához hasonlóan emlékeztető- és üzenőfalként is használható. Szerintem ajádékba is szuper, mert saját kézzel készített, mégis jól használható darab, ami ráadásul folyamatosan szem előtt van, így tényleg minden nap emlékezteti ránk amegajándékozottat.

  

00design kk.jpg

 

Ahogy az alábbi kép is tökéletesen bemutatja, nem kell megíjednünk a különböző minták egy közös felületen való alkalmazásától. Ez az öntapadó tapétás megoldás legegyszerűbb, legrégibb komódott is gyönyörűvé és stílusossá varázsolja. A hasonló minták találkozása nagyon izgalmas és legtöbbször sokkal szebb lesz a végeredmény, mintha csak egyfélét használnánk. Arra kell csak ügyelnünk ilyenkor, hogy a kiválasztott tapéták között legyen szembetűnő kapcsolódás, vagy színekben, vagy a mintázatukban.

00 8.jpg

Az alábbi extrastílusos lámpákon - bár nem igazán látszik -, a vezeték kívülről van a kötélre csavarva.

00 2.jpg

 

Ehhez a menő és ötletes székhez egy egyszerű vödörbe öntötték a betont és még száradás előtt nyomták bele a lábakat, hogy együtt kössenek meg. Amíg fejjel lefelé áll, egy kartonlappal, vagy más szilárd, egyenes tárggyal érdemes ellenőrízni, hogy a székünk lábai egy síkban vannak-e, így nem biceg majd megszilárdulás után a bútordarab.  

00 6.jpg

 

Ha nem akarunk fúrni és faragni, a régi létrákat barkácsboltokban kapható, ún. világító csővel is körbetekerhetjük. Nagyon látványos lesz, főleg, ha van egy hatméteres belmagasságú szobánk, vagy egy romkocsmánk. Oké, tudom, ez nem egy lakossági darab, de kár lett volna kihagyni.

00 3.jpg

 

A legmenőbb szék a világon. Néhány csomag kötegelő, és néhány méretre vágott rétegelt lemez kell hozzá. Meg törelem és pontosság.

00 5.jpg


Nagyon látványos, kül- és beltérben is jól mutat. Mondjuk egy szivacs nem rontaná el, de attól függetlenül gyönyörű.

00 www.architecturearjtdesigns.com jj.jpg

Egyszerű, lecsupaszított és lecsiszolt farönkök, amik ülőkeként és lerakóként is tökéletesek. 

 

00 7.jpg


Különleges, térben álló polcrendszer régi fiókokból, amiket meghagyhatunk eredeti formájukban, de akár festhetjük, vagy tapétázhatjuk is őket. Egy ilyen ötletes és látványos bútordarab a tárolás mellett térelválasztásra is alkalmas, és bármilyen régi komód, tálaló, vagy íróasztal fiókja tökéletes hozzá.

00 wabisabi style.blogspot.com -.jpg

Ha tetszett a poszt, vagy szeretnéd látni a legúújabbakat, lájkold ezt az oldalt.


 

forrás: 1, 2, 3, 4, 5, 6,

 

 

 

 

 

 

 


 

komment

süti beállítások módosítása